جهت پی بردن به وضعیت فعالیت تعاونی مرزنشینان خشکبیجار پای صحبت مدیرعامل پیشین و کنونی این تعاونی نشستیم تا شاید بهتر بتوانیم یک شمایل کلی از وضعیت موجود را برای اعضاء (سهام داران) ترسیم نمائیم.
در ابتدا بانخستین مدیرعامل تعاونی مرزنشینان خشکبیجار آقای محمد باقر نادری گفتگو کردیم که نوشتار زیر چکیده ای از صحبت های ایشان می باشد:
نوع شکل گیری و نوع ورود بنده به اینصورت بوده که بنا بر پیشنهاد عضو وقت شورای بخش جهت استفاده از امتیازی که دولت اصلاحات در اختیار ساکنین نقاط مرزی در شمال کشور قرار داده بود پای به صحنه گذاشتم و با مشارکت خوب همشهریانم موفق به ثبت نام اولیه از ۱۵۴۰ سرپرست خانواده و تشکیل تعاونی مرزنشینان خشکبیجار شدیم که به تبع آن انتخابات هیئت مدیره برگزار و بنده موفق شدم به عنوان نفر اول در کنار آقایان قدرت موئدعابدی، آریا خواه، بهبودی و حمید صفری از بین ۴۳ نامزد برگزیده شویم.
ما در تعاونی به نیابت از اعضاء و بر اساس قوانین اجازه داشتیم کالاهایی را به میزان سهمی که در اختیارمان بوده را به خارج از کشور صادر و در زمان مشخصی به تبع آن واردات انجام دهیم که اگر اشتباه نکنم رقم ارزی آن یک میلیون و صد و بست هزار دلار در سال بود و سود حاصله میبایستی به صورت مساوی بین سهام داران تقسیم می شد.
اما از آنجائیکه تنها بخش کوچکی از ساکنین بخش خشکبیجار در سال نخست اقدام به ثبت نام کرده بودند تمامی تلاش ما بر این بوده که بخش بزرگتری از ساکنین از این امتیاز بهرمند شوند اقدام به توزیع شکر و روغن از منابع موجود در قبال ثبت نام و عضویت در تعاونی مرزنشینان کردیم که هر سرپرست خانواده با پرداخت ده هزار تومان حق عضویت کالایی به ارزش بیش از آن دریافت می کرد و با این روش تعداد سهام داران به بیش از چهار هزار خانوار رساندیم. البته نا گفته نماند پس از کسب تجربه و حضور در کلاسهای توجیهی در سال ۱۳۸۱ با حضور استادان در دانشگاه تهران موفق شدیم در سال دوم قرارداد خوبی با بازرگان شناخته شده ببندیم و در طی سه، چهار سال مدیرعاملی بنده همواره جزء موفق ترین تعاونی در سطح ۱۷ شهرستان و بخش مرزی استان بودیم ولی اکنون شرایط به گونه پیش رفته که حتی از سال ۱۳۹۵ حتی مجمع عادی هم برای اعضاء برگزار نشده که البته با پیگیری ها و تلاش های صورت گرفته بنا است به زودی این امر محقق شود تا شاید بتوان جان تازه ای به این مجموعه بخشید.
در بخش دوم با آقای قدرت موئد عابدی مدیرعامل کنونی تعاونی مرزنشینان خشکبیجار به گفتگو کردیم که نوشتار زیر خلاصه ای از صحبت با ایشان است:
تعاونی مرزنشینان خشکبیجار در نیمه دوم سال ۱۳۸۰ تاسیس شد، فلسفه ایجاد تعاونی مرزنشینان گامی است جهت کمک به اقشار کم درآمد مناطق مرزی که خشکبیجار هم به سبب داشتن ۱۵ کیلومتر نوار ساحلی مرزی شامل آن شد.
بنده در دوره اول به عنوان عضو هیئت مدیره و هم اکنون به عنوان مدیر عامل به همراه همکارانم در هیئت مدیره آقایان فاخته، پریوش، مطهر در خدمت سهام دارن هستیم. از فعالیت های اقتصادی در این سالها می توان به خرید زمینی به متراژ بیش از ۷۰۰ متر در بلوار مطهری و ساخت دفتر شرکت و فروشگاه در این زمین اشاره که در فروشگاه تعاونی جهت حمایت از اعضایء کالاهایی به صورت اقساطی به آنها ارائه می شد.
اما در سالیان اخیر به دلیل عدم حمایت های لازم متاسفانه تعاونی مرزنشینان ماهیت وفلسفه اولیه خود را از دست داه و در حال حاضر صادرات و واردات دیگر توجیه اقتصادی ندارد و شرایط به گونه ای پیش رفته که از هفده شهر و بخش مرزی گیلان شش تعاونی عملا ورشکسته هستند اما سعی ما در این سالها بر این بود با حفظ منابع حداقلی امورات موجود را رفع و رجوع نمائیم البته باید اشاره کنم که هیچ یک از اعضای هیئت مدیره دریافتی در این سالها نداشته و پرداختی حداقلی ما مربوط به یک پرسنل اداری و یک حسابرس است.
تلاش بنده بر این است طی روزهای آتی و با درج آگهی رسمی شرایط را برای برگزاری مجمع عادی و انتخابت که در یک حوزه شهری و هشت حوزه روستایی محیا نمائیم و از همشهریان نیز دعوت بعمل می آوریم تا در انتخابات شرکت تعاونی مرزنشینان خشکبیجار مشارکت و نمایندگان خود را که شامل ۵۰ نفر در حوزه شهر و ۳۰ نفر در حوزه های روستا می باشند انتخاب نمایند.